0

Dadlı smuzilər



1. Yulaflı, vişnəli smuzi

Gümrahlıq və enerji mənbəyi

Tərkibi:

1.5 xörək qaşığı yulaf

150 qr. vişnə

120 ml 1%-li süd

5 xörək qaşığı qatıq

1 xörək qaşığı bal

Zövqə görə darçın

Hazırlanması: 1. Südü qızdırın və üzərinə yulaf əlavə edin. 10 dəq saxlayın. Blenderə gilas, bal, yulaf, qatığı əlavə edin. Bircisimli kütlə əmələ gələnə qədər qarışdırın. 2. Dekor üçün əlavə gilas və qatıq saxlayın. Smuzini bokallara süzün, qatılaşana qədər soyuducuda saxlayın. 3. Süfrəyə verməmişdən öncə gilas və qatıqla bəzəyin və üzərindən zövqə uyğun olaraq darçın səpin.




2. Yulaflı-bananlı smuzi

Tərkibi:

250 qr. 1%-li kefir

1 ədəd banan

50 qr. Giləmeyvə

1 xörək qaşığı bal

2 xörək qaşığı yulaf

1 xörək qaşığı kətan toxumu

Hazırlanması: 1. Bananı kəsib, digər məhsullarla birlikdə blenderə yerləşdirin. 2. Qarışdırın 3. Bokallara süzüb nuş edin.




3. Çiyələkli smuzi

Tərkibi:

120 qr. 1%-li süd

150 qr. Banan

70 qr. Yulaf

20 qr. Buz

Hazırlanması: 1. Çiyələkləri yaşıl hissəsindən təmizləyib blenderə yerləşdirin. 2. Dairəvi hissələrə doğranmış banan və yulafı əlavə edin. 3. Süd və buz əlavə edin. 4. Bircisimli kütlə əmələ gələnə qarışdırın. Bokallara süzün. 5. Çiyələklə bəzəyib süfrəyə verin.




4. Kəsmikli bananlı smuzi

Tərkibi:

200 ml 1%-li kefir

100 qr. Kəsmik

1 ədəd banan

Zövqə uyğun darçın

Hazırlanması: 1. Kəsmiyi blenderə yerləşdirin. Üzərinə doğranmış banan əlavə edin. Üzərindən kefir əlavə edin. 2. Hardasa 1 dəqiqə hamar teksturada olana qədər qarışdırın. 3. Hazır smuzini bokallara süzün, üzərinə darçın səpib, nuş edin.




5. Kəsmikli smuzi:

5 dəqiqə və hazırdır!

Tərkibi:

100 qr.kəsmik

30 qr.yulaf

100 ml alma şirəsi

1 ədəd banan

50 qr giləmeyvə

Hazırlanması: 1. Bütün məhsulları blenderə yerləşdirin. 2. İstənilən giləmeyvəni istifadə edə bilərsiniz. Dondurulmuş giləmeyvə də istifadə edə bilərsiniz. 3. Nuş edin.




6. Meyvəli zəncəfilli smuzi

Tərkibi:

2 ədəd banan

2 ədəd portağal

1 çay qaşığı təzə rəndələnmiş zəncəfil

Hazırlanması: 1. Portağalın qabığını soyun və ağ hissəciklərdən təmizləyin. Bananın qabığını soyun. Zəncəfili rəndələyin. Bütün bu məhsulları blenderə yerləşdirin. 2. Qarışdırın və bokallara süzün. İstəyə görə portağal dilimləri ilə bəzəyin.